ACTIVITATS AL PRAT DE MÓN SANT BENET

A l’escenari ubicat al Prat de Món Sant Benet es programaran moltes i variades activitats gratuïtes per entretenir a tothom, petits i grans. Tallers de cuina en directe, on els territoris de Barcelona, els seus productes i col·lectius seran els protagonistes. També es podran realitzar uns tallers on podrem acostar-nos a la ciència, fent per una estona d’investigadors.

CUINA COREANA, CUINA YONDU BY SEMPIO

Aprofitem Alícia’t per descobrir l’últim secret gastronòmic de l’Orient, tendència a tot el món: la cuina coreana. La península de Corea té una cuina pròpia i singular que és el reflex de la riquesa d’una cultura mil·lenària. Aprendrem a fer plats molt senzills que tots podrem cuinar, fins i tot els més menuts. Una cuina exòtica i molt familiar.

 • Dissabte: 13:15 h.
 • Diumenge: 13:15 h.

CUINAVO, RECEPTES AMB PRODUCTES AUTÒCTONS DEL VALLÈS ORIENTAL

La comarca del Vallès Oriental està fent un esplèndid treball entorn la recuperació de varietats autòctones i antigues de productes de l’horta. En destaquen els tomàquets i els llegums, protagonistes de destacades campanyes i esdeveniments gastronòmics a la comarca. CUINAVO, és un col·lectiu que el componen 8 cuiners del Vallès Oriental i que destaca per l’ús de productes locals a les cuines dels seus establiments.

 • Dissabte: 12:00 h

BENVINGUTS A PAGÈS!

Els propers 9 i 10 de juny tindrà lloc la 3a. edició de Benvinguts a Pagès, una oportunitat excel·lent per redescobrir l’origen dels aliments que mengem i conèixer les persones que els produeixen i els preparen. De la mà de Jaume Biarnés, xef de la Fundació Alícia, descobrirem receptes fetes amb productes autèntics i de pagès. Plats per menjar, amb porró, tovalló gruixut i bona sobretaula.

 • Dissabte: 15:45 h
 • Diumenge: 16:00 h

EL CAMÍ IGNASIÀ, ESPIRITUALITAT I BONS ALIMENTS

Manresa és una de les ciutats de referència del Camí Ignasià, un projecte transversal que reuneix turisme, gastronomia, història i cultura al voltant del trajecte que Ignasi de Loiola va realitzar des de Loiola fins a Manresa. De la mà del Fogons Gastronòmics del Bages, gaudirem d’algunes de les receptes i productes que formen part del patrimoni gastronòmic del Camí Ignasià.

 • Dissabte: 17:00 h

EL REBOST DEL PENEDÈS, MÉS ENLLÀ DEL VI

L’Alt Penedès gaudeix d’un rebost amb excel·lents productes agroalimentaris que van molt més enllà del vi; el gall del Penedès o l’ànec mut en poden ser bons exemples. Oriol Llavina, un dels grans referents culinaris de la comarca de l’Alt Penedès, ha esdevingut un ambaixador de primer ordre de la cuina penedesenca i dels seus productes agroalimentaris més singulars. L’Oriol presentarà i cuinarà receptes de la cuina del seu restaurant, El Cigró d’Or, realitzats amb els productes del seu entorn.

 • Diumenge: 11:00 h

EL BAIX LLOBREGAT, L’HORTA DE BARCELONA

Al voltant del Delta de Llobregat es troba una de les zones agràries més fèrtils del país, el Parc Agrari del Llobregat. Pollastres de pota blava, carxofes de El Prat o els espàrrecs de Gavà, són una petita mostra del patrimoni agroalimentari que reuneix el Baix Llobregat. De la mà del col·lectiu de cuiners CUBAT, coneixerem aquests productes i el seu treball al voltant de la cuina.

 • Diumenge: 12:00 h

ORIGEN GARRAF: DESCOBREIX, TASTA I SENT

Al Garraf hi podeu trobar productes agroalimentaris autòctons i singulars: espigalls, vi de Malvasia, i excel·lents gambes i peixos pescats pels pescadors de Vilanova. Amb l’Eva Bolanyo, directora dels Mercats Municipals de Vilanova i cuinera aficionada, ens endinsarem en algunes de les receptes clau per entendre la gastronomia garrafenca.

 • Diumenge: 17:00 h

ALBERT MENDIOLA, CUINER DE L’ANY 2017

Albert Mendiola és el ‘Cuiner de l’Any 2017’, premi que reconeix i impulsa a cuiners que es caracteritzen per l’ús de productes de proximitat. Al restaurant Marimorena de Sant Boi de Llobregat, trobareu una proposta gastronòmica amb una important presència de productes del Parc Agrari del Llobregat. A Alícia’t ens presentarà algunes de les receptes que l’han donat a conèixer, inspirades en la cuina catalana i l’ús de productes del seu entorn.

 • Diumenge: 18:00 h

REGENERACIÓ DE TEIXITS CARDÍACS AMB LLAPIS 3D

Us imagineu que fóssim capaços de regenerar el nostre propi cor? A l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) estan treballant en el desenvolupament de nous materials per ajudar al nostre cos a la regeneració de teixits, utilitzant materials biodegradables i bioactius. Amb l’ajuda d’un llapis 3D podràs replicar una de les tècniques que s’utilitzen actualment per a la recerca en aquesta àrea. També examinaràs algunes mostres de teixit al microscopi.

 • Espai: El Prat – espai Fundació Catalunya La Pedrera
 • Horari: de 10:30 a 18:30 h

EL RIU I ELS SEUS HABITANTS MÉS DESCONEGUTS

Gairebé a tocar de Món Sant Benet hi passa el riu Llobregat. Aquest tram representa un marc idoni on gaudir d’una experiència científica en plena natura. Durant el taller anirem fins el riu i farem de científics per conèixer les seves característiques i avaluar-ne l’estat ecològic. Descobrirem un món diminut molt proper però alhora totalment desconegut per a la majoria de la ciutadania: el dels macroinvertebrats aquàtics. Quins organismes inclouen? Què és un bioindicador? Quins canvis ambientals es produeixen que hi ha un impacte humà?

 • Espai: El Prat – espai Fundació Catalunya La Pedrera
 • Dissabte: 12:00 / 16:00 / 17:30 h.
 • Diumenge: 12:00 / 16:00 / 17:30 h.