TALLERS ALÍCIA – CUINA PER A TOTHOM

Activitats dissenyades per a tots els públics i aficionats a la gastronomia. La cuina i l’alimentació saludable són els eixos vertebradors d’una oferta d’activitats dissenyada a partir de tallers lúdics i participatius,  d’una durada aproximada de 45 minuts.

Us recomanem fer reserva prèvia del taller, a través de la compra on-line o trucant al telèfon 93 875 94 01.

Si sou al·lèrgics o intolerants a algun aliment i voleu participar en algun taller de cuina participatiu, abans de fer la reserva us preguem que consulteu al telèfon 938759401.

GRAELLA D’ACTIVITATS

CUINA CREATIVA A L’ABAST

Ets un fan de la cuina creativa? T’agrada provar tècniques innovadores, i practicar-les? Doncs ens hi posem! Aprendrem tècniques i trucs per cuinar com un veritable xef. Plats imaginatius fent servir noves salses, espumes, aires, cruixents i esferificacions. Un món de possibilitats per sorprendre amics i familiars i passar-t’ho d’allò més bé a la cuina.

  • Tipologia: Participatiu
  • Durada: 45 minuts
  • Espai: Cuina central – Fundació Alícia
  • Preu: 2€
  • Dissabte: 11:00 h / 17:30 h
  • Diumenge: 11:00 h / 17:30 h
RESERVA PLAÇA

HEALTHY STREET FOOD

Una de les màximes expressions de la cuina d’un país és al carrer. És on es veuen els costums de la gent, el productes que els identifiquen i la manera de menjar-los. Aprofitarem aquest menjar ràpid que es fa al carrer, però posant el centre en l’alimentació saludable a base de vegetals, herbes, llegums, fruits secs o fruita fresca. Serem els protagonistes preparant un healthy street food a l’abast de tothom.

  • Tipologia: Participatiu
  • Durada: 45 minuts
  • Espai: Sala de vidre – Fundació Alícia
  • Preu: 4€
  • Dissabte: 11:30 / 13:15 / 16:15 / 18:00 h.
  • Diumenge: 11:30 / 13:15 / 16:15 / 18:00 h.
RESERVA PLAÇA

COMPRO I CUINO A LES COMARQUES DE BARCELONA

L’alimentació de la família millora quan involucrem als fills a la cuina (demostrat!!!). En aquest taller anirem a comprar els ingredients que necessitarem al mercat de la Plaça de Món Sant Benet, on descobrirem els productes alimentaris més singulars de les comarques de Barcelona, cuinarem tots junts, idearem plats equilibrats i acabarem degustant-t’ho junts. Diversió i cuina en família!

  • Tipologia: Participatiu
  • Durada: 120 minuts
  • Espai: Espai cuina – Fundació Alícia
  • Preu: 2€
  • Dissabte: 11:30 / 16:30 h.
  • Diumenge: 11:30 / 16:30 h.
RESERVA PLAÇA

L´ÀVIA 3.0 – RECEPTES DE TOTA LA VIDA AL MICROONES

Tradició i modernitat a la cuina han d’anar junts. Farem un maridatge de tradició gastronòmica amb modernitat cuinant amb el microones, elaborant receptes de tota la vida amb ingredients frescos, en un temps rècord i sense embrutar massa. Realitzarem entrants, plats principals i postres i, fins i tot, veurem alguna recepta més moderna per sorprendre’ns a nosaltres mateixos i, com no, als nostres convidats.

  • Tipologia: Participatiu
  • Durada: 45 minuts
  • Espai: Cuina central – Fundació Alícia
  • Preu: 2€
  • Dissabte: 12:15 / 16:00 h.
  • Diumenge: 12:15 / 16:00 h.
RESERVA PLAÇA

FERMENTATS, L’ÚLTIMA TENDÈNCIA

Tot i la seva recent aparició al paisatge gastronòmic i a les cuines trendies del món, els fermentats (kombucha, kimchi, kéfir,…) fa anys que formen part de l’alimentació en moltes cultures. Font de probiòtics, amb propietats nutricionals, aporten sabors i textures, que hem de conèixer i aprofitar. Mostrarem què són, farem elaboracions senzilles i ensenyarem com aprofitar els aliments sobrants cuinant-los perquè formin part del nostre dia a dia.

  • Tipologia: Demostratiu
  • Durada: 45 minuts
  • Espai: Auditori – Fundació Alícia
  • Preu: Accés gratuït – aforament limitat
  • Dissabte: 13:00 h.
  • Diumenge: 16:15 h.

CARMANYOLA I ENTREPÀ, CUINA PER EMPORTAR!

Donem una volta al menjar per emportar, perquè la carmanyola i l’entrepà no deixin de ser mai al nostre gust i apetitosos. Alternatives molt utilitzades per als que tenen la necessitat de menjar fora de casa, amb poc temps, o que volen decidir i fer-se el que prenen. Doncs hi posarem imaginació: combinarem, dissenyarem i farem servir ingredients a l’abast però que fem servir poc, d’una manera fàcil, saludable i bona.

  • Tipologia: Participatiu
  • Durada: 45 minuts
  • Espai: Cuina central – Fundació Alícia
  • Preu: 2€
  • Dissabte: 13:30 h
  • Diumenge: 13:30 h
RESERVA PLAÇA

CROQUETES DEL SEGLE XXI

Les croquetes de tota la vida són una gran opció per evitar el malbaratament. A totes les cases s’han fet croquetes aprofitant el sobrer de brous, pollastre o vedella cuinada,… Són molt bones i fàcils de fer. Veurem tècniques per enriquir-les, per obtenir una massa cremosa i melosa, sabrem com arrebossar-les i fregir-les i, a més, hi afegirem una tècnica innovadora per fer croquetes líquides. T’apuntes?

  • Tipologia: Demostratiu
  • Durada: 45 minuts
  • Espai: Auditori – Fundació Alícia
  • Preu: Accés gratuït – aforament limitat
  • Dissabte: 15:00 h

VEGGIE BURGERS, REINVENTEM L’HAMBURGUESA

Les hamburgueses són, sense cap dubte, un dels aliments més famosos a nivell mundial. La seva evolució reflecteix la història. Ara és hora de posar-les al dia i adaptar-les al segle XXI canviant el seu ingredient principal: la carn. Actualitzem la Burger amb diferents superaliments, per fomentar, també, el consum de vegetals i llegums, sobretot per als més petits. Començarem a fer el pas cap a la superhamburguesa verda i sostenible.

  • Tipologia: Demostratiu
  • Durada: 45 minuts
  • Espai: Auditori – Fundació Alícia
  • Preu: Accés gratuït – aforament limitat
  • Dissabte: 16:15 h.
  • Diumenge: 15:00 h.

ELS ARROSSOS D’EN XESCO BUENO

L’arròs és un dels aliments bàsics al món. Són moltes les varietats que avui podeu trobar al mercat, i infinites les possibilitats de l’arròs a la cuina. De la mà de Xesco Bueno, Ca l’Esteve de Castellbisbal), autor d’un excel·lent llibre, ‘Escuela de Arroz’, i especialista amb la gramínia, coneixerem tot cuinant en directe, les normes bàsiques per cuinar bons i saborosos arrossos.

  • Tipologia: Demostratiu
  • Durada: 45 minuts
  • Espai: Auditori – Fundació Alícia
  • Preu: Accés gratuït – aforament limitat
  • Dissabte: 17:30 h

PANS DEL MÓN SENSE AL·LÈRGENS

Voleu fer pa a casa, sense gluten i lliure d’al·lèrgens? En aquest taller ensenyarem el que cal saber per preparar-ho, tant a mà com a màquina. A més, veurem les variants del pa i les combinacions que es fan en països com Brasil, Colòmbia, Mèxic, Etiòpia, Marroc o la Xina.

  • Tipologia: Demostratiu
  • Durada: 45 minuts
  • Espai: Auditori – Fundació Alícia
  • Preu: Accés gratuït – aforament limitat
  • Diumenge: 12:45 h.

LA MÀQUINA DEL TEMPS

El microones, aparell que la majoria fem servir només per escalfar la llet, és la màquina que ens permet aprofitar i guanyar el poc temps que sembla que tenim. El podem aprofitar per cuinar de manera ràpida i eficient, plats saludables i lleugers per a grans i petits. T’ensenyarem com treure el màxim profit a la màquina del temps, explicant enginyoses idees i receptes molt bones i fàcils. Objectiu final, menjar bé… saludable, sostenible i és clar, bo de debò.

  • Tipologia: Demostratiu
  • Durada: 45 minuts
  • Espai: Auditori – Fundació Alícia
  • Preu: Accés gratuït – aforament limitat
  • Diumenge: 17:30 h

ALIMENTA ELS SENTITS! UN VIATGE POÈTIC PEL PA, L’OLI I EL VI

Descobreix la triada mediterrània amb tots els sentits. Una proposta singular, on de la mà de l’actor Pep Planas, gaudirem d’un recorregut sensorial únic tot tastant els productes bàsics de l’agricultura mediterrània (pa, vi i oli) a través de textos poètics.

  • Tipologia: Participatiu – Taller exclusiu per a majors de 18 anys
  • Durada: 45 minuts
  • Espai: Can Riera – Monestir
  • Preu: 2€
  • Dissabte: 13:00 / 17:00 h.
  • Diumenge: 11:30 / 13:15 h.
RESERVA PLAÇA

JO VULL FRUITA!

Volem conèixer, explorar, estimar i gaudir de la fruita. Aquest és un taller destinat a joves amb discapacitat intel·lectual on, mitjançant un concurs per equips, explorarem i coneixerem les fruites, fent servir els cinc sentits. Farem una sèrie de proves que resoldrem amb cada un dels nostres sentits, i amb el que haurem aprés tots els participants prepararem una recepta…amb fruita, és clar.

  • Tipologia: Participatiu – Dirigit a joves amb discapacitat intel·lectual
  • Durada: 60 minuts
  • Espai: La Fàbrica
  • Preu: Accés gratuït
  • Dissabte: 11:00 h.