AULA DELS SABORS BARCELONA ÉS MOLT MÉS

 Les sessions més gormandes. Espai lúdic i interactiu d’ALÍCIA’T on descobrir i conèixer els projectes turístics i els productes agroalimentaris més singulars de la demarcació de Barcelona.

Tastos guiats per grans especialistes, d’una durada de 60 minuts, ens els que els aficionats podran gaudir i tastar els millors productes de la terra en companyia de vins fets a Barcelona, de manera lúdica i interactiva.

Us recomanem fer reserva prèvia del taller, a través de la compra on-line o trucant al telèfon 93 875 94 01.

Si sou al·lèrgics o intolerants a algun aliment i voleu participar en algun taller de cuina participatiu, abans de fer la reserva us preguem que consulteu al telèfon 938759401.

GRAELLA D’ACTIVITATS

DEGUSTACIÓ DE VIES BLAVES. EL CARDENER I LA RUTA DE LA SAL

De la mà d’en Jordi Rodó i en Toni Massanés, descobrirem els actius gastronòmics, paisatgístics i culturals més importants, des de Cardona a Castellgalí. Vies Blaves és un ambiciós projecte de la Diputació de Barcelona que convertirà en transitables les lleres dels rius Llobregat, Cardener i Anoia. El Cardener és el protagonista d’aquest 2019. Tot baixant per la llera del riu, anirem resseguint la Ruta de la Sal, amb origen a la muntanya de sal de Cardona, fins ben entrat El Bages. Coneixerem les poblacions per on circula i els seus recursos turístics, i degustarem aquells productes de la vora del riu, maridats amb vins de la DO Pla de Bages.

 • Dirigit a: Taller exclusiu per a majors de 18 anys
 • Espai: Espai Cuina – Fundació Alícia
 • Preu: 4€
 • Dissabte: 16:15 h.
RESERVA PLAÇA

VOLTA GASTRONÒMICA A LES COMARQUES DE BARCELONA AMB VINS I FORMATGES

Un tast del millors formatges i vins elaborats a Barcelona. En Toni Chueca, formatger i autor del llibre La Volta a Catalunya en 50 Formatges Artesans, una obra per a gourmets que a més de conèixer bons formatges, volen descobrir aquells actius turístics que es trobaran pel camí. Tanmateix, existeix una proposta editorial  complementària a càrrec de l’Àngel Garcia Petit,  La Volta a Catalunya en 50 Vins. De la mà de l’editorial Larousse, recorrerem i coneixerem actius singulars del territori mentre tastem alguns dels vins i dels formatges de les comarques barcelonines que ens proposen els seus autors.

 • Dirigit a: Taller exclusiu per a majors de 18 anys
 • Espai: Espai Cuina – Fundació Alícia
 • Preu: 4€
 • Dissabte: 18:00 h.
RESERVA PLAÇA

EL LLUÇANÈS MÉS SABORÓS. LA RUTA DEL PA I LA LLET

Tastarem els millors productes gastronòmics, coneixent paisatges i històries úniques. Els antics camins de transhumància s’han recuperat al Lluçanès amb l’objectiu de conservar i conèixer singularitats naturals i paisatgístiques del territori. En Ramon Erra, escriptor de Cal Penyora, ens relatarà els encants del territori, acompanyat per en Josep Sucarrats, expert gastronòmic i director de la revista CUINA. Amb ells tastarem productes làctics, formatges i altres delícies elaborades amb blat forment que cultiven i elaboren els pagesos de la zona i que formen part de les rutes del pa i de la llet del territori del Lluçanès.

 • Dirigit a: Taller exclusiu per a majors de 18 anys
 • Espai: Espai Cuina – Fundació Alícia
 • Preu: 4€
 • Diumenge: 11:15 h.
RESERVA PLAÇA

VARIETAST: BENVINGUTS A UN MÓN DE SABORS EXTRAORDINARIS, OLIS, LLEGUMS, VI I IMAGINACIÓ CULINÀRIA

Tastarem autèntiques exquisideses a partir dels diferents olis, llegums i vi de les comarques de Barcelona. En Jordi Puig és un expert ambientòleg, que ens explicarà curiositats sobre les varietats de llegums tradicionals de les comarques barcelonines mentre els tastem amanits amb olis d’oliva singulars i únics. En Marc Puig-Pey, xef de la Fundació Alícia, ens proposarà idees per cuinar els llegums, ens explicarà com maridar i combinar-los i ens deixarà tastar alguna de les seves creacions. Per arrodonir el VARIETAST, ho regarem tot plegat amb un vi elaborat a partir d’una varietat tradicional de raïm.

 • Dirigit a: Taller exclusiu per a majors de 18 anys
 • Espai: Espai Cuina – Fundació Alícia
 • Preu: 4€
 • Diumenge: 12:45 h.
RESERVA PLAÇA