La sisena edició d’ALÍCIA’T, la festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona, ha estat un èxit. Durant el cap de setmana del 28 i 29 d’abril els visitants han omplert fins l’últim espai de Món Sant Benet participant en les més de 150 activitats que s’oferien, amb l’eix de la cuina sana, fàcil i divertida.

Així mateix, cuiners de renom, col·lectius vinculats a la gastronomia, l’alimentació i la producció agroalimentària en l’àmbit de les comarques de Barcelona han mostrat als visitants la seva cuina i saber fer.

Amb el compromís de la Fundació Catalunya la Pedrera, de la Diputació de Barcelona, de la Fundació Alícia i de tots plegats, hem fet que ALÍCIA’T es consolidi com a referent en la promoció del menjar saludable, de la cuina sostenible i dels productes agroalimentaris de les nostres comarques.

 ALÍCIA’T, la festa de tots. ¡Moltíssimes gràcies!

ÀVIA 3.0 – RECEPTES DE TOTA LA VIDA AL MICROONES

Tradició i modernitat a la cuina han d’anar junts. Farem un maridatge de tradició gastronòmica amb modernitat cuinant amb el microones, elaborant receptes de tota la vida amb ingredients frescos, en un temps rècord i sense embrutar massa. Realitzarem entrants, plats principals i postres i, fins i tot, veurem alguna recepta més moderna per sorprendre’ns a nosaltres mateixos i, com no, als nostres convidats.

CARMANYOLA I ENTREPÀ, CUINA PER EMPORTAR!

Donem una volta al menjar per emportar, perquè la carmanyola i l’entrepà no deixin de ser mai al nostre gust i apetitosos. Alternatives molt utilitzades per als que tenen la necessitat de menjar fora de casa, amb poc temps, o que volen decidir i fer-se el que prenen. Doncs hi posarem imaginació: combinarem, dissenyarem i farem servir ingredients a l’abast però que fem servir poc, d’una manera fàcil, saludable i bona.

CROQUETES DEL S.XXI

Les croquetes de tota la vida són una gran opció per evitar el malbaratament. A totes les cases s’han fet croquetes aprofitant el sobrer de brous, pollastre o vedella cuinada,… Són molt bones i fàcils de fer. Veurem tècniques per enriquir-les, per obtenir una massa cremosa i melosa, sabrem com arrebossar-les i fregir-les i, a més, hi afegirem una tècnica innovadora per fer croquetes líquides. T’apuntes?

HEALTHY STREET FOOD

Una de les màximes expressions de la cuina d’un país és al carrer. És on es veuen els costums de la gent, el productes que els identifiquen i la manera de menjar-los. Aprofitarem aquest menjar ràpid que es fa al carrer, però posant el centre en l’alimentació saludable a base de vegetals, herbes, llegums, fruits secs o fruita fresca. Serem els protagonistes preparant un healthy street food a l’abast de tothom.

LES RECEPTES DEL TALLER

JO VULL FRUITA!

Volem conèixer, explorar, estimar i gaudir de la fruita. Aquest és un taller destinat a joves amb discapacitat intel·lectual on, mitjançant un concurs per equips, explorarem i coneixerem les fruites, fent servir els cinc sentits. Farem una sèrie de proves que resoldrem amb cada un dels nostres sentits, i amb el que haurem aprés tots els participants prepararem una recepta…amb fruita, és clar.

LES RECEPTES DEL TALLER

LA MÀQUINA DEL TEMPS

El microones, aparell que la majoria fem servir només per escalfar la llet, és la màquina que ens permet aprofitar i guanyar el poc temps que sembla que tenim. El podem aprofitar per cuinar de manera ràpida i eficient, plats saludables i lleugers per a grans i petits. T’ensenyarem com treure el màxim profit a la màquina del temps, explicant enginyoses idees i receptes molt bones i fàcils. Objectiu final, menjar bé… saludable, sostenible i és clar, bo de debò.

PANS DEL MÓN SENSE AL·LÈRGENS

Voleu fer pa a casa, sense gluten i lliure d’al·lèrgens? En aquest taller ensenyarem el que cal saber per preparar-ho, tant a mà com a màquina. A més, veurem les variants del pa i les combinacions que es fan en països com Brasil, Colòmbia, Mèxic, Etiòpia, Marroc o la Xina.

UN HORT PER MENJAR-SE’L

Una amanida pot ser molt més que enciam i tomàquet. Amb tècniques originals i senzilles les podem preparar de manera nutritiva. El nostre rebost i cuina seran el mateix hort, un entorn natural incomparable. Cadascú prepararà la seva pròpia amanida amb el que haurem collit i amb diferents vinagretes. Tot plegat, gustosament sostenible i molt fresc.

LES RECEPTES DEL TALLER

VEGGIE BURGERS, REINVENTEM L’HAMBURGUESA

Les hamburgueses són, sense cap dubte, un dels aliments més famosos a nivell mundial. La seva evolució reflecteix la història. Ara és hora de posar-les al dia i adaptar-les al segle XXI canviant el seu ingredient principal: la carn. Actualitzem la Burger amb diferents superaliments, per fomentar, també, el consum de vegetals i llegums, sobretot per als més petits. Començarem a fer el pas cap a la superhamburguesa verda i sostenible.

L’Ò, CUINA CREATIVA A MÓN SANT BENET

Jordi Llobet és el cuiner que lidera l’equip del restaurant L’Ó de Món Sant Benet. A L’Ó hi trobareu una cuina exquisida i creativa, integrada al seu entorn i molt precisa tècnicament. En aquest taller coneixereu les darreres novetats de la sempre sorprenent proposta gastronòmica de L’Ó.